Wat zit er in Snus?

Verschil per Snus

Er zijn velen soorten Snus varianten op de markt. Over het algemeen doorgaan de meeste Snus varianten dezelfde productieproces. De Snus zakjes bevatten de volgende componenten: 

 

Stabilisatoren 

Plantaardige voedingsadditieven worden gebruikt om het structuur van de zakjes te behouden. Cellulose is een voedingsadditief die hiervoor gebruikt wordt. 

Nicotine

Nicotine zouten worden als extract uit de tabaksplant gebruikt. De zouten worden aan het zakje toegevoegd om de gewenste effecten te kunnen leveren.

PH-regelaars

PH is de indicatie van hoe zuur of base iets is. Tomaten hebben een PH waarde van 4 en handzeep een PH waarde van 10. Zout wordt toegevoegd aan de zakjes om ervoor te zorgen dat de PH waarde gelijk blijft en niet de base of te zuur wordt. 

Vulmateriaal 

Natriumalginaat wordt gebruikt om de zakjes een vulling te geven. Hierdoor zijn de zakjes makkelijker vast te houden, in te doen en in te houden. 

Smaakstoffen 

Smaakstoffen worden toegevoegd aan de Snus om een gewenste smaak te geven. Hierdoor zijn er velen smaken mogelijk, van mint tot drop en van mojito tot appel. 

Zoetstof

Als laatst wordt er een zoetstof gebruikt om de smaak van Snus aangenamer te maken. Hiervoor wordt Acesulfaam-k gebruikt. Uit onderzoek door de European Scientific Committee on Food blijkt dat Acesulfaam-k geen nadelig effect op het gebit heeft, waardoor dit een uitstekende keus voor Snus is.
Nederlands nl