Wat is Snus?

Wat is Snus?

 Wat is Snus - Voordelen en Nadelen van Snus - Goldsnus Amsterdam  Leestijd: 3 min 

-

-

-

De geschiedenis van Snus

Snus begint steeds populairder te worden in Europese landen. De Snus waarover gesproken wordt, zijn nicotinezakjes gemaakt van plantaardige vezels en zijn compleet tabaksvrij. Maar hoe is Snus nou begonnen? En hoe verschilt de huidige Snus met traditionele Snus? 

Snus bestaat al decennialang in Scandinavische landen. Traditioneel is snus (uitgesproken als "snuus") niet tabaksvrij. Traditionele Snus is een vochtig poeder gemaakt van gestoomde tabak, die vervolgens gemalen wordt en vermengd met zout, natriumcarbonaat en aroma's. Hieraan wordt eventueel een smaak aan toegevoegd zoals mint, drop of bessen. 

De Snus die echter populariteit begint te vergaren in niet-scandinavische landen, is tabaksvrije Snus, ofwel Nicotine Pouches / Nicopods. Bij Goldsnus kun je de tabaksvrije Snus bestellen. Klik hier om het assortiment van Goldsnus te checken.

 

Waarom gebruikt iemand Snus? 

Tabaksvrije Snus is, in tegenstelling tot traditionele Snus, volledig legaal in de EU. De tabaksvrije Snus bevat nicotine. Dit is dan ook de reden waarom snus geliefd is bij (ex)-rokers. De Snus wordt geplaatst achter de bovenlip (voor instructies, klik hier). Hier laat de gebruiker de Snus zitten. Hierdoor komt er geleidelijk nicotine vrij. De gebruiker ervaart hierdoor een ontspannend gevoel. Rokers merken dat hun trek in een sigaret verdwijnt. 

 

Goldsnus Amsterdam

Goldsnus is in mei 2020 begonnen in Amsterdam en omgeving. De oprichter van Goldsnus begon met één missie: Snus beschikbaar maken voor het publiek met focus op de hoogste servicegerichtheid en de vriendelijkste prijzen. Bij Goldsnus geloven wij erin dat Snus een modern hulpmiddel is voor personen die willen stoppen met roken, maar het kan ook prima gebruikt worden als vervanger voor roken! Benieuwd waarom je bij Goldsnus zou bestellen? Klik dan hier. 

 

Wat zijn de voordelen van Snus gebruik? 

Door gebruik te maken van Snus, kan je jouw nicotine op een bewustere manier binnenkrijgen in tegenstelling tot roken. Omdat er geen verbranding plaats vindt zoals bij roken, krijg je geen koolstofmonoxide binnen. 

Daarnaast heeft het gebruik van Snus geen directe invloed op de luchtwegen, aangezien er geen sprake is van inhalatie zoals bij roken. 

-

Voordelen van Snus   Voordelen van Snus Voordelen van Snus    Voordelen van Snus

 

Wat zijn de risico's van Snus? 

Uiteraard zijn er ook risico's bij het gebruik van Snus. Hoewel Nicotine geen directe veroorzaker is van verschillende kankervormen, zijn er wel andere risico's. Frequent gebruik van Snus kan resulteren in misselijkheid en een verhoogde hartslag.

Beginnende gebruikers ervaren een prikkende /brandende sensatie in hun bovenlip, omdat het lichaam nog niet gewend is geraakt aan het gebruik van snus. Na een aantal keren van gebruik zal dit gevoel verdwijnen. Vindt je het gevoel ongemakkelijk? Dan adviseren wij om voor een fruitige variant te gaan (mint varianten zorgen voor een versterkte prikkende sensatie). 

Daarnaast adviseert Goldsnus ook om Snus met mate te gebruiken. Allereerst zorgt dit ervoor dat jouw tolerantieniveau op peil blijft waardoor je meer kan genieten van Snus. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het tandvlees minder aangetast wordt. Hoewel de Snus in witte nicotinezakjes geleverd worden om tandverkleuring/aantasting te verminderen, kan frequent gebruik alsnog hierin resulteren. We zijn geen tandartsen, maar we adviseren om ten allen tijden je tanden en tandvlees goed te poetsen. Minimaal 2 keer per dag!

 

Disclaimer: let op, Snus bevat nicotine, een verslavende chemische stof. Snus is enkel beschikbaar voor personen met een minimale leeftijd van 18 jaar. 


Nederlands nl